0
EMBL Hamburg Biological
Small Angle Scattering
BioSAXS

EMBL P12 Virtual User Meeting, November 2020

EMBL Hamburg P12 Virtual User Meeting

—19, 2020
Organisers: Clément Blanchet, Melissa Gräwert, Dmitri Svergun
  • Registration: closed
  • Abstract submission: closed
  • Facebook

With this 3-day online workshop, we wish to stimulate the information exchange between the SAXS team of EMBL Hamburg and our User community. We will highlight our recent beamline developments and would like to see your SAXS results as poster presentations, flash talks or selected oral presentations. We are happy to announce that we have received goodie bags from our sponsor to reward outstanding contributions. There will be ample time to discuss your new ideas and help you get your application for the next beamtime period ready. Both present P12 users and potential future users willing to learn about the possibilities of SAXS at P12 are welcome.

BIOSAXS   The course is supported by BIOSAXS GmbH.

 

Preliminary Program

Tuesday, November 17, 2020

  • 10:30 - 11:00 Welcome and Overview - Dmitri Svergun
  • 11:00 - 11:40 Update from P12 - Clément Blanchet
  • 11:40 - 11:55 Special Applications - Andrey Gruzinov
  • 11:55 - 12:10 Non-Standard Sample Environments - Martin Schroer
  • 12:10 - 12:40 New Developments in ATSAS 3.0 - Karen Manalastas
  • 12:40 - 13:20 Break, 40 min
  • 13:20 - 14:00 Invited Talk - Henning Tidow, University of Hamburg
  • 14:00 - 14:40 Invited Talk - Kristina Djinovic, Max Perutz Lab Vienna
  • 14:40 - 14:50 Break, 10 min
  • 14:50 - 15:10 Selected Talk 1: Uri Raviv
  • 15:10 - 15:30 Selected Talk 2: Annette Langkilde
  • 15:30 - 15:50 Selected Talk 3: Hugo van Ingen

Wednesday, November 18, 2020

  • 10:30 - 11:10 Satellite: Designing Non-Standard Experiments - Clément, Martin, Andrey
  • 11:10 - 11:20 Break, 10 min
  • 11:20 - 12:00 Flash Talks I
  • 12:00 - 12:40 Flash Talks II
  • 12:40 - 13:20 Break, 40 min
  • 13:20 - 14:20 Poster Session and Networking
  • 14:20 - 15:00 Invited Talk - Lucia Banci, University of Florence
  • 15:00 - 15:10 Break, 10 min
  • 15:10 - 16:00 Satellite: Sample preparation in the Covid-19 era - Cy Jeffries and Melissa Gräwert

Thursday, November 19, 2020

  • 10:30 - 10:50 Hello from the User Office - Sarah Marshall-Bensch
  • 10:50 - 11:10 Selected Talk 4: Mia Lahey-Rudolph
  • 11:10 - 11:20 Break, 10 min
  • 11:20 - 11:40 Online SEC-SAXS - Melissa Gräwert
  • 11:40 - 12:00 Biophysical Characterisation - Tobias Gräwert
  • 12:00 - 12:30 Update from SASBDB - Cy Jeffries
  • 12:30 - 13:10 Break, 40 min
  • 13:10 - 13:30 Selected Talk 5: Ekin Kestevur
  • 13:30 - 13:50 Selected Talks 6: Chia-Hsin Ko
  • 13:50 - 14:10 Tipps for Beamtime Application - Maria Vanoni (PEC member)
  • 14:10 - 14:20 Break, 10 min
  • 14:20 - 15:00 Discussion, Future (PETRA IV) and Concluding Remarks - Clément Blanchet, Melissa Gräwert, Dmitri Svergun
  • 15:00 - 15:15 Break, 15 min
  • 15:15 - 16:15 Help me! I am stuck with my data analysis (SAXS group members)

  Last modified: March 5, 2021

© BioSAXS group 2021